Hvordan laves en
specialdesignet trylledejsfigur?

 


 

 Opskriften - Dej - Redskaber - Ren fantasi
 
ca. 3 dl. varmt vand
 ca. 9 dl. Økologisk mel
 ca. 3 dl.  Fint hav salt
 ca. 1/2 dl. Olie

 Husk at dække dejen så der ikke kommer luft til ind til dejen. Ellers vil dejen tørre ud. Formålet med denne proces er at få ingredienserne til at smelte ind i hinanden.

Klik her for at læse mere....

       
Alle ingredienser blandes rigtig godt og grundigt sammen. Trylledejen skal helst hvile i et par timer.De færdige figurer bages i ovnen i ca. 3 timer på 120 c.

 

Specialdesignede trylledejsfigurer

Bestillinger af trylledejsfigurer skal ske senest 3 uger før du reelt skal bruge din trylledejsfigur. Fra Butik Trylledej modtager en bestilling på en specialdesignet trylledejsfigur startes en længere proces varighed ca. 12 timer inkl. bagningen  som vare i 3 timer samt lakering.

Hvis Butiktrylledej skal lave mere end een personfigur, så tager det dog lidt længere tid og mere planlægning.

Som det første undersøges kundens specifikke ønske og design af selve figuren. Sjove ideer udspringer f.eks. fra den karikerede persons egne hobbyer, vaner, beskæftigelse mm. Logoer mm. undersøges på nettet, billeder printes ud osv.

Dernæst laves trylledejen, som helst skal hvile et par timer inden man kan begynde. Når trylledejen er klar til brug begynder udformningen af selve figuren. Først laves kroppen og alt tilbehøret. Til sidst udformes selve ansigtet på figuren. De rekvisitter som ikke kan laves i trylledej, kan først blive limet på til allersidst i hele processen. Selve udformningen af trylledejsfiguren tager meget lang tid. Hele tiden skal man passe på at trylledejen ikke udtørrer, sprækker eller bliver for blød. Man skal måske glatte ud for at få den rigtige overflade, hvis den ændre sig undervejs. Det er derfor det hedder trylledej.

Næste skridt er at figuren skal bages. Dette tager typisk 2-3 timer afhængig af størrelsen og tykkelsen på trylledejsfiguren. Under bagningen er der en øget risiko for at trylledejsfiguren ændre form. Hvis dette sker, så må man jo bare starte forfra. Selvom der f.eks. ikke er gær i dejen, kan den godt hæve lidt. Det er det, som gør det meget vanskeligt, at få en trylledejsfigur til at ligne et rigtigt menneske.

Derudover kan man også risikere at figuren også blive skrøbelig, hvis der ikke er sørget for en ordentlig montering af arme, hoved og ben mm. Når figuren endelig er bagt færdig, skal den lakeres. Dette sker enten med pensle eller sprøjte. Det tager ca. 1/2 til en hel time for en figur at tørre efter lakering. Det kommer an på hvilken lak der bruges. Allervigtigst er at det er en vandbaseret lak.

Når figuren er tørret begynder hele dekorations og malerarbejdet. Når figuren er blevet malet færdigt og malingen er tørret, bliver rekvisitterne på figuren limet fast. Udformningen/designet af - og dekorationen er de faser som tager allerlængst tid, når man skal lave en trylledejsfigur. Der er så mange ting som hurtigt kan gå anderledes end man forventede, og så er der jo ikke andet at gøre end at starte forfra. Så  det at lave en specialdesignet trylledejsfigur er ikke lige så nemt som man umiddelbart skulle tro. Men det er rigtig sjovt og meget hyggeligt at sidde og arbejde med. an skal have tungen lige i munden og meget tålmodighed.

 

 

Tilbage til forsiden